Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dalsjöfors GoIF Seniorlag Damer - Toarpsalliansen

Följ

Seniorlag Damer - Toarpsalliansen

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dalsjöfors GoIF
Fotboll
Seniorlag Damer - Toarpsalliansen
Flickor, Div 3 Södra - Kompisligan
Tabell
Lag M V O F P
1 Örby/Kinna 15 13 1 1 40
2 Holmalunds IF Akademi/HIF 14 10 1 3 31
3 Brämhults IK 15 10 1 4 31
4 Sjömarkens IF 15 10 0 5 30
5 Toarpsalliansen 15 6 2 7 20
6 Västra Mark/Öxnevalla 15 4 2 9 14
7 Borås AIK 8 4 0 4 12
8 Byttorps IF 15 2 0 13 6
9 Holmalunds IF Akademi 1 1 0 0 3
10 Bollebygds IF 15 0 1 14 1

Match

Toarpsalliansen

4 - 1
Engvallen, Gånghester
3 juni 2016
19:00

Byttorps IF

Referat

Referat: Toarpsalliansen - Byttorps IF

Vill börja detta referat med ett stort tack för hjälpen till våra inlåningar från F14, ni spelar - som vanligt - exemplarisk fotboll! Och en stor styrkekram till Rusne, som fick åka till akuten med ett misstänkt handledsbrott... Vi tänker på dig o håller tummarna! <3
På årets hittills varmaste dag hade vi bokat match. Inför vår största hemmapublik någonsin (uppskattningsvis 60 personer, inklusive festdeltagarna på balkongen - som bara tycktes bli fler o fler allteftersom) skulle vi bärga tre poäng ikväll, hade vi tänkt.
Första halvlek startade lite försiktigt från båda lagen. Vi tog över mer och mer och för spelet med full kontroll. Länge. Vi tenderar dock att falla ned i motståndarnas tempo, precis som i första mötet förra året. Vi hade förhandlat till oss en vattenpaus i mitten av halvleken och passade då på att få i oss lite välbehövlig vätska. Så mycket prat blev det inte, domaren blåste snabbt igång matchen igen, men några byten hann vi med i alla fall.
Vi skapar anfall efter anfall, men Byttorp har duktiga backar som verkligen krigar för sin målvakt, som i första halvlek var en vikarierande utespelare. Hon kämpade på bra i den ovana situationen.
Men så, får vi loss bollen i högra delen av straffområdet, bollen seglar förbi alla spelare och ut på en öppen yta, ca 20 meter från mål. Hanna snappar upp situationen snabbt och eftersom hon redan är på väg framåt så tempoväxlar hon och gasar på, hinner fram till bollen först och snyggt lägger in den vid sidan av målvakten. 1-0 är ett resultat i underkant, men första halvlek slutar så.
I andra byter Byttorp målvakt, till en tjej som vi känner till som en oerhört duktig, stark o snabb tjej med mycket pondus i sitt straffområde.
Vi pratade i pausen om att vi måste lägga in en växel till. Minst. Tjejerna erkände att de nog inte var särskilt trötta egentligen, trots den nästan 30-gradiga värmen. Vi pratade också om att vara hungrigare på bollen vid fasta situationer med bra läge,.
Men vi tyckte nog att Byttorp började starkare i andra. Men vi jobbade stenhårt i försvaret med hela laget - från forwards till målvakt och därför tilläts motståndarna inte skapa några farligheter. Istället spelar vi upp bollen, Elin håller den på kanten, skickar in den till Rusne som, halvt felvänd, slår runt en volley mot mål och helt otagbart för målvakten.
Sen slappnar vi förmodligen av lite, för Byttorp tar efter avspark tag i bollen o biter sig fast i vårt vänstra hörn. Vi försöker mota bort dem o få upp bollen, men de får den fri och till en omarkerad spelare framför mål som enkelt lägger in reduceringen. Kändes inte helt rättvist sett till hela matchbilden, men målet var väldigt snyggt, et får vi allt erkänna.
Vi tar över mer o mer och har faktiskt ökat tempot en del. Byttorp får jaga ganska mycket boll och det tar ut sin rätt. De får allt svårare att hinna med och vi kan spela runt med bollen ganska kontrollerat. Några långa bollar får de iväg, men det känns aldrig riktigt farligt.
Vi får däremot en frispark då Sandra blir nedtryckt, med ett ganska hyfsat läge ca 15 meter i på offensiv plan. Vi pratade om att stå i linje o springa när vi hör "tjoffet". Och det gjorde vi. När frisparken gick, var genast 3-4 spelare strax bakom backlinjen och Elin var snabbast på bollen, tog ned den och placerade. Snyggt. 3-1 och snabb replik.
Nora fick fastställa slutresultatet med en snygg soloraid på kanten, in i banan och ett stenhårt skott i bortre. En praktträff.
Lågt tempo i första halvlek, helt klart förbättrat i andra. Snacket på plan kommer igång mer och mer, det glädjer oss, fortsätt så. Och 4 olika målskyttar, alltid lika kul när ni hjälper varandra att spela bra. PLUS ett helt lag som spelar - och kämpar - tillsammans.
Det är lätt att bli lite euforisk när man vinner, men ni spelade verkligen riktigt fin fotboll idag. Stundtals RIKTIGT fin fotboll. Och inga sura miner över dragningar i armar o tröjor ni tyckte att ni borde fått nåt för (ni fick ibland fördel av bollen, men det tänker man oftast inte på själv..) Så en stor klapp på axeln till er alla. Sträck på er o känn er som de duktiga spelare ni är, så vilar vi imorgon och tar nya tag mot Sjömarken på söndag

Andra möten i serien

sön 28 aug 2016, 17:00 Byttorps IF - Toarpsalliansen 0 - 1